vrijdag 10 september 2010

Twee karateka's naar All Japan Open

TOKYO – Twee Nederlandse karateka’s hebben de eervolle uitnodiging gekregen deel te nemen aan de prestigieuze All Japan Kyokushin Open op zondag 3 oktober in de Japanse hoofdstad Tokyo, georganiseerd door de Kyokushin Union. Het zijn de 35-jarige Klaas Jansen en de 29-jarige Gert-Jan Pels, van Sportclub F en F The Inner Way uit Sneek.

Er wordt in Tokyo gestreden in één Open Gewichtsklasse. Diegene die hier wint is ook echt de sterkste van allemaal en dat in het mekka van de karatesport: Japan. Daar winnen is echt het summum.

“Uiteraard, dat is het allermooiste, daar doe je het voor. Maar de concurrentie is ook erg sterk. Natuurlijk ga ik vol voor het allerbeste resultaat”, glundert Klaas Jansen. De Soto Deshi (uitwonende student volgens de Japanse Kyokushin-traditie) van Sportclub F en F The Inner Way heeft er zin in. Hij was al in training voor de internationale Waterpoort Cup van 23 oktober aanstaande in de Sneker Sporthal, maakte al flink wat trainingsuren en staat er conditioneel goed voor.

Datzelfde geldt ook voor Gert-Jan Pels. Hij is inwonende student bij F en F The Inner Way volgens de Japanse traditie (Ushi Deshi), traint, woont en werkt in de Sneker dojo. “Het is fantastisch dat we zijn uitgenodigd, ik kijk er ook al naar uit.” Wat het resultaat wordt? Pels: “Sowieso het hoogst haalbare. Maximaal presteren. Welke plek dat is weten we achteraf.”

Geen opmerkingen: